Talent Scouting

Brooke House College England Talent

Brooke House College England Talent Scouting u zhvillua pranë Football Republic në datat 19,20 dhe 21 Korrik 2020.  Në këtë event mori pjesë edhe ylli i futbollit Alan Smith, ish futbollist I Kombëtares Angleze, Manchester United, Leeds, Neë Castle united, etj.  Qëllimi i këtij eventi ishte zbulimi i një talenti i cili do të përfitonte një bursë një vjecare pranë Brooke House College England.

Mosha e pjesëmarrjes në këtë event ishte 13-17 vjec. Gjatë tij u zhvilluan seanca stërvitore dhe ndeshje sipas grup moshave.

Në përfundim të këtij talent scouting, për arsye të numrit të lartë të pjesëmarrësve nuk u arrit spikatja e një të lojtari gjatë fazës së parë.  Për këtë arsye ky event do të zhvillojësërisht një fazë të dytë bazuar mbi një seleksionim paraprak të lojëtarëve.

Për më shume informacion mbu Brooke House College England klikoni në linkun: https://www.brookehousecollege.co.uk/ 

MARCET SOCCER CAMP ALBANIA

Marcet Soccer Camp Albania u zhvillua pranë Football Republic në datat 27, 28 dhe 29 Qershor 2019. Mosha pjesëmarrëse në këtë event ishte 13- 17 vjec.  Në këtë program 3 ditor u zhvilluan seanca stërvitore sipas grupmoshave si edhe ndeshje. Gjithashtu, Marcet Football Academy Barcelona, një akademi e cila ka zhvilluar edhe futbollin inteligjent nëpërmjet pajisjeve përkatëse për matjen e parametrave teknik, zhvilloi në këtë talent scouting edhe matjet analizenteknike të lojëtarëve nëpërmjet tëknologjive të tyre.Në këtë talent scouting dy lojëtarë u përzgjodhën dhe fituar një shkollë verore pranë Marcet Football Academy në Barcelonë, Spanjë.

Fituesit ishin Boid Nako dhe Flavio Sula.